Thursday, March 06, 2008

Superb!

Salah satu daripada pembelajaran student I.T di ILP Muor. Pelajar berpeluang melihat sendiri bagaimana PC beroperasi dari "DALAM". Secara keseluruhannya, ia dibina atas projek pelatih dibimbing oleh KB I.T. PC di pasang di atas 'drawing board' kitar semula. Penggunaan heat sink (Active) pada procs menggunakan water cooling system. Dilengkap dengan pengesan bunyi dan sound system yang menarik. Walaupun Procs jenis Pentium-D, tetapi dengan 3.4Ghz CPU speed dan RAM yang berkeupayaan 2GB cukup untuk menceritakan prestasi PC ini. Dengan Flat Screen Sgi monitor beserta standard CD dan DVD-ROM, PC ini bukannya untuk di jual.

Kalau x salah, student 1/2007 ade yg terlibat modified komputer nih. Ilmu yang dipelajari jangan lupa diamalkan, supaya mendapat keberkatan. Insyaallah!!!!!
Hidup PAS!!! :)

3 comments:

Mohd Hilmi said...

ye.. mmg hebat ciptaan nih!!

saya ada jumpa dan tengok sendiri malah pernah guna di bilik haji ramlan.. PC-M (pc maintainance)

nasa said...

dulu teruja gak ngan pc nie...tpi x brape hebat la.. coz kat tmpt aku keje nie.. ada ciptaan yg lagi hebat......

S@ndSulFur said...

Hebat tetap hebat.. kalau kta yang wat sendiri lg hebat... : )..lau orang len yang wat.. erm.. kta tak hebat... : (.. pe pun kita patut tgk usaha diorang 2.. yer ar.. tgk memang senang..try buat.. : )

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...