Thursday, July 16, 2009

Kasut Old Scholl Dragonfly

Kasut Dragonfly import dari negara China (Hehehehe!) memang nostalgik. Penulis masih ingat lagi area pertengahan tahun 80-an, waktu tu kasut ni memang senang carik kt kedai cine kt area Bagan Datoh, waktu tu, zaman Razif dan Jailani sidek jaguh badminton negara pernah pakai kasut ni. Sekarang nie susah nak carik, sampaikan penjual kt kedai kasut sendiri pon bile ditanya tentang kasut sukan Dragonfly diaorng x tau, walhal kedai diaorng memang ade jual kasut tu! Barulah penulis tau mengapa kasut ni amat sesuai untuk pemain badminton dan table-tennis.


Grip die yang paling best! Betul2 lekat, kasut yang ringan dan harga yang cukup murah (RM 14) Cuma masa memula pakai, ibu jari kaki rase kurang selesa compare ngan kasut berjenama yang ade dipasaran. Tapi bagi penggemar table-tennis macam penulis sendiri, kasut ni masih berbaloi untuk dimiliki dan amat popular disekitar pantai timur malaysia. Setelah sekian lama mencari dan tercari-cari akhirnya berjumpa juga. 20 tahun lebih, ianya masih 'sebutir permata' yang berharga.

4 comments:

Hannah said...

eceh..eceh..eceh..suka la tuh bli kasut cine Bagan..smpi eja pon dah salah..hahaha

NeN said...

cine Bagan memang mcm tu ejaan die, kalu yang betul cinak. Hehehehe

Anonymous said...

mana ada jual kasut ne skrg?

Kurast said...

Kat tangkak ade je...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...